Active Beauty
Čokoládové muffiny bez vajec
Text: Carolina Mödlhamer Rezept: StockFood

Snadno & rychle

Čokoládové muffiny bez vajec

Muffiny bez vajec – zaručeně čistě rostlinné a lahodně rychlé. Tyto čokoládové muffiny nejenže chutnají díky krémovému arašídovému máslu, ale jsou také rychlou a snadnou volbou na přípravu.

Recept na muffiny bez vajec: Vláčné a tak dobré

Pečení bez vajec není problém. V tomto receptu se jako náhrada vajec používá banán a arašídové máslo. Vhodná je však i jablečná šťáva nebo mandlové máslo.

Ingredience na 16 čokoládových muffinů s arašídovým máslem

  • 3 lžíce kakaa v prášku
  • 300 g mouky
  • 225 g hnědého cukru
  • 3 rozmixované banány
  • 60 g arašídového másla
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžíce jablečného octa
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 lžička sody
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • špetka soli

Příprava čokoládových muffinů

  • Příprava těsta
Předehřejte troubu na 190 °C na horní a dolní ohřev. Kakaový prášek smíchejte se 2 lžícemi horké vody a dejte stranou. Zbylé ingredience nasypte do mísy a elektrickým šlehačem je rozmixujte dohladka.

  • Náplň a mramorování těsta
Polovinu přelijte do samostatné mísy a vmíchejte do ní připravené kakao. Světlé těsto rozetřete do 16 důlků ve formě na muffiny a následně přidejte kakaové těsto. Nožem mramorujte.

  • Pečení a zdobení muffinů
Muffiny pečte 15 minut (špejlí vyzkoušejte propečenost). Nechte je 5 minut vychladnout, poté je vyjměte, položte na mřížku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu. Podávejte s rozetřeným arašídovým máslem.

Další tip: Mnoho ingrediencí na pečení najdete na dm.cz.