Snad každou maminku potěší, když nemusí některý den konečně vařit. Pro tyto výjimečné chvíle jsou tu těstovinové pokrmy, které zvládnou i děti.
Krémový kotlík
Pro 2 osoby budete potřebovat:
250 g těstovin, např. penne
1 lžíci kešu pomazánky
1 lžíci zeleninového vývaru
1 lžíci drožďových vloček
1 papriku
1 cibuli
1 mrkev
1 cuketu
1 brambor
1 stroužek česneku
500 ml vody
trochu oleje
čerstvé bylinky podle chuti
Příprava:
Lžíci zeleninového vývaru rozpusťte v 500 ml vařící vody. Potom dobře umyjte papriku, mrkev a cuketu. Cibuli, česnek a brambor oloupejte.
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na oleji. Potom přidejte těstoviny a vše zalijte vývarem. Přikryjte a nechte 10 minut vařit.
Nakonec přidejte drožďové vločky a pomazánku z kešu a posypejte bylinkami.
Špagety s arašídy
Pro 2 osoby budete potřebovat:
250 g špaget
6 lžic kokosového mléka
3 lžíce arašídové pomazánky
2 lžičky medu
1 mrkev
1/2 červené papriky
2 jarní cibulky
1/2 svazku petrželky
malý kousek zázvoru
1 stroužek česneku
1 hrst arašídů
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci limetkové šťávy
2 lžičky sezamového oleje
Příprava:
Mrkev a papriku nakrájejte na malé kostičky. Jarní cibulku nakrájejte na kroužky, petrželku nasekejte, zázvor nastrouhejte. Česnek nasekejte nadrobno a arašídy nahrubo. Dejte si stranou trochu arašídů a petrželky na ozdobu.
Špagety uvařte v osolené vodě na skus.
Sezamový olej rozehřejte v menším hrnci a opečte na něm česnek a zázvor. Přidejte arašídy a zalijte kokosovým mlékem. Dobře promíchejte a ochuťte sójovou omáčkou, medem a limetkovou šťávou.
Špagety slijte a ihned promíchejte s omáčkou. Špagety rozdělte do misek, na ně rozdělte připravenou zeleninu a nakonec ozdobte arašídy a petrželkou.