Active Beauty
Těstoviny z červené čočky s kurkumou a pohankou

Jednoduše a bez lepku

Těstoviny z červené čočky s kurkumou a pohankou

Čočkové těstoviny jsou bezlepkovou alternativou pšeničných těstovin. Obsahují také o čtvrtinu méně sacharidů, ale jsou bohaté na vlákninu a rostlinné bílkoviny. Díky tomu jsou vhodným zdrojem bílkovin pro sportovce nebo pro veganskou stravu. Náš recept kombinuje čočku s pohankou a chutná jednoduše výborně – ať už držíte bezlepkovou dietu, nebo jen chcete vyzkoušet něco nového.

Bezlepkové a bohaté na bílkoviny

Takto snadno si můžete sami připravit bezlepkové čočkové těstoviny bohaté na bílkoviny.


Suroviny na čtyři porce

Příprava

1. Uvařte těstoviny, připravte si zeleninu
Čočkové těstoviny uvařte al dente v osolené vodě podle návodu na obalu. Cherry rajčátka omyjte, osušte a rozpulte. Oloupejte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte na jemné kostičky. Pohanku krátce nasucho opražte na pánvi a dejte stranou.
2. Příprava omáčky
Na pánvi rozehřejte mrkev, olej, orestujte šalotku a česnek do průsvitna a posypte kurkumou. Vmíchejte rajčatový protlak a krátce poduste, poté vmíchejte scezená rajčata. Vše dochuťte solí, pepřem a chilli a asi 10 minut povařte. Vmíchejte cherry rajčátka a vařte ještě 1–2 minuty.
3. Smíchejte přísady
Těstoviny slijte a část vody z vaření si ponechte. Pohanku a omáčku smíchejte s těstovinami. V případě potřeby přilijte ještě trochu vody z vaření a podle chuti dochuťte.

Tip na přípravu: Abyste si je mohli vzít s sebou do práce nebo do školy, naplňte je do svačinových krabiček a před konzumací je ozdobte klíčky. A pokud spěcháte, další chutné omáčky k těstovinám najdete na dm.cz.