Syté, hřejivé a veganské: Chili sin Carne s kakaem
Rychlé na přípravu, plné bohatých chutí a vůní – to je veganské chili sin carne s překvapivou tajnou ingrediencí: kakaem. Je ideální pro všechny, kteří mají rádi pikantní, sytá a jednoduchá jídla.
Příprava: Chili sin carne s kakaem
1. Příprava
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
2. Osmahnutí
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli a česnek na něm nechte zesklovatět.
3. Aromatické koření
Přidejte sladkou papriku a kakaový prášek, krátce osmahněte – tím se zintenzivní chuť.
4. Přidání hlavních ingrediencí
Přidejte kousky rajčat, kidney fazole a 200 až 250 ml vody nebo zeleninového vývaru. Vše dobře promíchejte.
5. Ochutnání a vaření
Dochuťte solí, pepřem a případně chilli, kmínem nebo skořicí. Nechte 15 až 20 minut jemně vařit, dokud chili nezhoustne.
6. Na závěr
Podle chuti dochuťte limetkovou šťávou a čerstvými bylinkami.
Tip na servírování: Jako příloha je vhodná přírodní rýže, quinoa nebo křupavý chléb. Kdo má rád, může přidat kukuřici nebo čerstvou papriku.
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.
2. Osmahnutí
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli a česnek na něm nechte zesklovatět.
3. Aromatické koření
Přidejte sladkou papriku a kakaový prášek, krátce osmahněte – tím se zintenzivní chuť.
4. Přidání hlavních ingrediencí
Přidejte kousky rajčat, kidney fazole a 200 až 250 ml vody nebo zeleninového vývaru. Vše dobře promíchejte.
5. Ochutnání a vaření
Dochuťte solí, pepřem a případně chilli, kmínem nebo skořicí. Nechte 15 až 20 minut jemně vařit, dokud chili nezhoustne.
6. Na závěr
Podle chuti dochuťte limetkovou šťávou a čerstvými bylinkami.
Tip na servírování: Jako příloha je vhodná přírodní rýže, quinoa nebo křupavý chléb. Kdo má rád, může přidat kukuřici nebo čerstvou papriku.