Recept na kaštanovou polévku: Jak na to snadno a rychle
Muškátový oříšek, pórek a kaštany – tento lahodný recept na kaštanovou polévku je ideální pro chladné dny a je skutečnou zimní klasikou.
Obsah
Recept na kaštanovou polévku:
Co budete potřebovat
- 250 g brambor
- 200 g pórku
- 1 větší bílou cibuli
- 1 stroužek česneku
- 250 g hotových jedlých kaštanů
- trochu oleje na orestování
- 100 ml bílého vína
- 2 lžíce hovězího nebo zeleninového vývaru
- 600 ml vody
- muškátový oříšek
- sůl, pepř, chilli vločky
- špetku skořice
- 200 ml smetany ke šlehání
- hrst nasekané čerstvé petržele
Postup
1. Připravte si zeleninu
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Pórek, cibuli i česnek nakrájejte nadrobno. 
 
2. Uvařte zeleninu
V hrnci rozehřejte trochu oleje, přidejte zeleninu i kaštany a krátce orestujte. Poté přilijte víno a vývar rozmíchaný ve vodě. Okořeňte muškátovým oříškem, solí, pepřem, chilli a špetkou skořice. Vařte na mírném ohni asi 20 minut, dokud vše nezměkne.
 
3. Polévku rozmixujte a dolaďte chuť
Polévku rozmixujte tyčovým mixérem do hladka. Přidejte smetanu a nasekanou petržel, promíchejte – a hotovo. Výsledkem je sametově jemná kaštanová polévka, která krásně zahřeje.
 
 
                             
                 
                 
                                