Active Beauty
Rebarborové pikantnosti: Kuře s bylinkami

Nezvykle dobré

Rebarborové pikantnosti: Kuře s bylinkami

Konečně je zase čas rebarbory. Tuto sezónní zeleninu milujeme a konzumujeme ji jako džem nebo z ní připravujeme koláče, dorty či sorbety. Ale věděli jste, že rebarbora je také skutečnou pochoutkou ve slané podobě? Ne? Pak rozhodně musíte vyzkoušet náš recept na kuře s rebarborou a bylinkami. Trpký nádech rebarbory se dokonale hodí k jemně upečenému kuřeti.

Rebarborové pikantnosti: Kuře s rebarborou a bylinkami

Ingredience na 4 porce

  • 500 g rebarbory
  • 1 kuře (asi 1,4 kg) připravené k vaření
  • sůl
  • černý mletý pepř
  • 150 ml suchého bílého vína
  • 250 ml kuřecího (či zeleninového) vývaru
  • 1 hrst petrželky
  • olivový olej

Příprava

1. Předehřejte troubu, připravte rebarboru a kuře.
Předehřejte troubu na 200 °C horní a dolní ohřev. Rebarboru omyjte, očistěte a nakrájejte šikmo na proužky široké asi 1 cm. Kuře také omyjte, nakrájejte na 8 kusů, osolte a opepřete a vložte do olejem vymazané zapékací misky k rebarboře.
2. Připravte kuře v troubě
Podlijte vínem a vývarem a pečte v předehřáté troubě asi 30 minut. Mezitím občas obraťte. Podle potřeby přidejte vývar.
3. Dozdobení
Petrželku opláchněte, osušte a listy nakrájejte nadrobno. Kuře jimi posypte, podle chuti okořeňte.
Podávejte s čerstvým chlebem a mísou křupavého salátu.