Active Beauty
Lasagnová polévka

Připraveno během okamžiku

Lasagnová polévka

Nemůžete připravit lasagne za pouhých 30 minut? Ano, můžete. Tyto lahodné těstoviny z jednoho hrnce kombinují tradiční chutě oblíbeného zapékaného pokrmu do pikantní polévky z lasagní. Ideální pro uspokojení chuti na lasagne, i když je na přípravu méně času. Rodinné plus: Sýrová polévka s rajčatovými těstovinami chutná velkým i malým milovníkům vydatné středomořské kuchyně.

Těstoviny z jednoho hrnce: Tahle lasagnová polévka bude chutnat celé rodině

Suroviny pro 4 osoby

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 PL olivového oleje
  • 400 g mletého hovězího masa
  • 1 PL mouky
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 200 g pasírovaných rajčat
  • 300 ml rajčatové omáčky ve sklenici
  • 1 l kuřecího vývaru
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 5 plátů lasagní
  • 2 PL šlehačky
  • 2 PL nasekané petrželky
  • 2 PL nasekané bazalky
  • 60 g nastrouhané mozzarelly
  • 30 g strouhaného parmazánu
  • petrželka na ozdobu
  • bazalka na ozdobu

Příprava


1. Rajčatová omáčka
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Ve velkém hrnci rozehřejte olej a osmažte na něm mleté maso, dokud se nerozpadne a lehce nezhnědne. Přidejte cibuli a česnek a krátce orestujte. Vše zaprašte moukou, vmíchejte rajčatový protlak a krátce osmahněte. Přidejte scezená rajčata a rajčatový protlak a promíchejte. Přidejte vývar, sůl a pepř a na mírném ohni vařte asi 15 minut.

2. Pláty lasagní a polévka
Pláty lasagní nahrubo nalámejte na kousky, přidejte do polévky a za občasného míchání vařte asi 10 minut. Polévku dochuťte šlehačkou a vmíchejte nasekané bylinky.

3. Polévka z jednoho hrnce
Polévku podle chuti dochuťte, rozdělte do misek nebo hlubokých talířů a podávejte posypané mozzarellou, parmazánem, petrželkou a lístky bazalky.