1. Příprava
Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte na jemno.

2. Osmahnutí
Ve velkém hrnci rozehřejte olej. Cibuli a česnek na něm nechte zesklovatět.

3. Aromatické koření
Přidejte sladkou papriku a kakaový prášek, krátce osmahněte – tím se zintenzivní chuť.

4. Přidání hlavních ingrediencí
Přidejte kousky rajčat, kidney fazole a 200 až 250 ml vody nebo zeleninového vývaru. Vše dobře promíchejte.

5. Ochutnání a vaření
Dochuťte solí, pepřem a případně chilli, kmínem nebo skořicí. Nechte 15 až 20 minut jemně vařit, dokud chili nezhoustne.

6. Na závěr
Podle chuti dochuťte limetkovou šťávou a čerstvými bylinkami.

Tip na servírování: Jako příloha je vhodná přírodní rýže, quinoa nebo křupavý chléb. Kdo má rád, může přidat kukuřici nebo čerstvou papriku.