Špagety s garnáty a cuketou
Itálie, mořské plody a těstoviny patří neodlučitelně k sobě. Vychutnejte si ten fantastický pocit, když si tuto skvělou kombinaci připravíte doma.
Doba přípravy: 20 min a 15 minut na provaření
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 400 g dmBio špaget
- 350 g garnátů v biokvalitě
- 400 g cukety
- 1 cibuli
- 1 svazek bazalky
- 3 lžíce dmBio olivového oleje
- 50 ml suchého bílého vína
- 200 ml dmBio zeleninového vývaru
- 200 ml rýžové alternativy smetany
- 3–4 lžíce dmBio citronové šťávy
- čerstvě namletý muškátový oříšek
- čerstvě namletý pepř
- sůl
Příprava:
-
Špagety uvařte podle návodu. Mezitím omyjte garnáty studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Cuketu opláchněte a rozkrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Opláchnutou bazalku nasekejte a pár lístečků si nechte stranou na ozdobu.
-
Ve větší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte garnáty a opékejte zhruba 1 minutu. Vložte cuketu a opět opékejte další minutu. Ochuťte solí a pepřem.
-
Podlijte vínem, vývarem, alternativou smetany a citronovou šťávou. Nechte tekutinu redukovat a v mezičase slijte a nechte okapat špagety, které poté přidejte do omáčky a nechte vařit ještě zhruba 1 minutu. Nakonec vsypte bazalku a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.
-
Špagety s garnáty a cuketou naservírujte na talíř a posypte lístky bazalky.
Náš tip: Cuketové květy tvoří skvělou dekoraci, ale můžete je také konzumovat. Klidně hned syrové. Anebo je naplňte ricottou a bylinkami, krátce opečte a rozprostřete po obvodu talíře.
Neváhejte a nakupte si suroviny ihned: