Menu

Pestrost na talíři

Oživte svůj jídelníček potravinami dmBio

Home » Inspirace » Pestrost na talíři - 12.2017

Předsevzetí se často týkají i našeho jídelníčku. Stravovat se zdravě a vyváženě, zkoušet netradiční potraviny, objevovat nové chutě, ale zároveň i hýčkat své mlsné jazýčky. Produkty dmBio jsou ve všech ohledech tou správnou volbou.

Přírodní. Dbát na správné složení se vyplatí nejen u potravin, ale i u nápojů. Přírodní, nedoslazované, 100% ovocné šťávy z kontrolovaného biologického zemědělství ajistí lahodné osvěžení plné vitamínů. Jedním zástupcem z široké nabídky je dmBio šťáva z černého rybízu.

Netradiční. Oživte svůj jídelníček novými potravinami. Tahini pastu dmBio z loupaných, lehce opražených a rozemletých sezamových semínek využijete jako pomazánku či dip, jako přísadu do domácího hummusu nebo jiných luštěninových pokrmů, ale také do omáček, dresinků i dezertů.

Vegetariánská. Zelenina hraje nadále prim ve všech podobách. Tedy nejen čerstvá v salátech, dušená nebo vařená, ale i v podobě pomazánek, které představují ideální svačinku. dmBio nabízí celou řadu lahodných kombinací, například s červenou řepou a křenem.

Exotické. I pokud upřednostňujete regionální suroviny, bývá občas přínosné nahlédnout pod pokličku vzdálenějších zemí a ochutnat třeba falafel, tedy kuličky z drcené cizrny a bylinek. Díky směsi na falafel od dmBio tuto orientální pochoutku připravíte snadno a rychle i doma. Skvěle chutná třeba s lilkovým dipem.

Moderní. Stále více lidí se snaží vyhýbat lepku, laktóze, masu nebo cukru, přesto se však nechtějí vzdát chuťových zážitků. Značka dmBio se proto snaží nabízet produkty, které tomuto vývoji odpovídají. Vyzkoušejte například rýžový nápoj s chia semínky, který navíc představuje skvělý zdroj omega-3 mastných kyselin.

Alternativní. Hitem loňského léta se staly cuketové špagety. Nyní můžete vyzkoušet veganské těstoviny i v jiné podobě. Například fusilli z červené čočky od dmBio, které jsou nejen bezlepkové, ale zároveň i bohaténa bílkoviny a vlákninu a najdou v kuchyni široké využití.

Bezlepková. Další alternativu k běžně používaným moukám nabízí dmBio konopná mouka, která je bohatá na proteiny, vlákninu i minerály, zejména hořčík a železo. Zároveň se pyšní nízkým obsahem sacharidů. Díky svému lehce oříškovému aroma se hodí nejen na pečení, ale také do smoothie nebo snídaňových kaší.

Rychlá. Pokud zrovna nemáte čas vařit, ale přesto se nechcete uchýlit k nezdravému fastfoodu, stačí sáhnout po hotových pokrmech od dmBio. Veganská krémová polévka z červené čočky se sušenými meruňkami a kokosem zajistí neotřelý gurmánský zážitek. Stačí ji jen ohřát a během pěti minut můžete podávat.

BUCH TIPP Soutěž o knihu

Chcete se naučit rozpoznat zdravé potraviny a hlavně z nich skutečně běžně vařit?
Zúčastněte se soutěže, odpovězte na otázku a vyhrajte BioAbecedář Hanky Zemanové v novém, kompletně aktualizovaném vydání.
Kniha obsahuje nejen aktuální informace z oblasti zdravé výživy, ale i přes 50 oblíbených receptů z opomíjených surovin, nabízí srovnání pohledů západní i čínské dietetiky, názory ajurvédy i makrobiotiky, a to vždy v souladu se zdravým selským rozumem.

SOUTĚŽ BYLA UKONČENA 13. 02. 2018!

Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK