Menu

Veganské brownies

Mlsejte zdravě

Home » Inspirace » Veganské brownies - 11.2018

Pečení bez vajíčka a mléka? S těmi správnými surovinami žádný problém. Díky švestkám a datlím bude veganské brownies navíc neodolatelně vláčné.

Doba přípravy: 45 min

Na 12 kousků budete potřebovat:

Příprava:

  1. Švestky a datle namočte na 20-30 minut do teplé vody. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. Batát oloupejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v nesolené vodě 15 minut doměkka. Mezitím rozmixujte vločky najemno. Pokud chcete dosáhnout křupavosti, nechte vločky v celku. Banán oloupejte a rozmačkejte. Fazole dejte do sítka, propláchněte a nechte okapat. Mandle nasekejte nahrubo.
  3. Vyjměte švestky a datle z vody a společně s mandlovým nápojem, uvařeným batátem, banánem a fazolemi rozmixujte na hladké pyré.
  4. Poté přidejte mouku s trochou vody, kakao, vločky a nasekané mandle.
  5. Těsto rozprostřete rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem a pečte 25-30 minut. Po vychladnutí nakrájejte na 12 kousků a ozdobte goji a kokosem.

 

Nahoru
OKDalší informace