Active Beauty
Vánoční kuře s kuskusovým salátem

Vánoční kuře s kuskusovým salátem

Zkuste letos pojmout štědrovečerní večeři netradičním způsobem. A nechte se inspirovat lahůdkami v moderním pojetí.

Doba přípravy: 1,5 hodiny

Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 4 velká kuřecí stehna (nebo 8 malých)
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velkou cibuli
  • 1/2 dcl bílého vína (možno nahradit nepřislazovanou pomerančovou šťávou)
  • 1/2 l zeleninového vývaru
  • sůl a pepř

Na salát:

Příprava:

  1. Kuřecí stehna omyjeme a osušíme. Potřeme je sladkou paprikou, osolíme a opepříme. Obě cibule oloupeme a nakrájíme na kroužky.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a stehna na něm zprudka opečeme do zhnědnutí, asi 4 minuty z každé strany. Přidáme kroužky bílé cibule. Když jsou stehna ze všech stran opečená, podlijeme je bílým vínem nebo pomerančovou šťávou, lehce osolíme a opepříme. Přiklopíme pokličkou a necháme vařit při střední teplotě asi 1 hodinu.
  3. Troubu předehřejeme na 180 °C. Dýni nakrájíme na tenké plátky a smícháme s nakrájenou červenou cibulí, kokosovým olejem, javorovým sirupem a špetkou soli. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme asi 15 – 20 minut.
  4. Kuskus nasypeme do hrnce a zalijeme vroucí vodou. Osolíme a necháme asi 10 minut pod pokličkou dojít.
  5. Granátové jablko rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme jadérka.
  6. Připravíme si dresink na salát. Smícháme balzamikový ocet, olivový olej, pomerančovou šťávu, javorový sirup, dijonskou hořčici, sůl a čerstvě namletý pepř.
  7. Rukolu omyjeme, osušíme a rozdělíme na talíře. Na lístky rukoly rozložíme zeleninu z trouby promíchanou s kuskusem a připraveným dresinkem. Zasypeme jadérky z granátového jablka a podáváme s kuřecími stehny.