Barvy na talíři
S tatarákem z řepy doplněným sivenem se blýsknete na každé párty. Přitom je nanejvýš jednoduchý a zároveň vypadá jako od profíka.
Doba přípravy: 15 minut (bez marinování)
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 1/2 vařené červené řepy
- 600 g marinovaného sivena bez kůže
- 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
- 1 svazek máty
- 250 g tvarohu
- 2 lžíce jogurtu
- sůl
- pepř
- špetku drceného kmínu
Na ozdobu:
- čerstvou řeřichu
- ředkvičky
Příprava:
-
Červenou řepu nastrouhejte a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Přidejte k ní najemno nasekanou mátu a křen.
-
Tvaroh a jogurt vymíchejte dohladka, smíchejte se všemi zbylými surovinami (kromě ryby), ochuťte a nechte odpočívat v lednici. Sivena nasekejte najemno.
-
Do servírovacího kolečka nandejte nejprve tatarák z červené řepy a na něj vložte sivena.
-
Nakonec nasekejte ředkvičky nadrobno a posypte jimi a řeřichou sivena.
Jak marinovat rybu: Rybí filety (600 g) s kůží vložte do vysoké zapékací mísy. V menší misce promíchejte kůru z citronu a pomeranče, 1 větší svazek nahrubo nasekaného kopru, nasekaný citronový tymián (množství podle chuti) a 2 lžičky růžového pepře. Tuto směs nasypte na rybu, dobře zapracujte, přikryjte potravinovou folií a zatižte. Nechte marinovat asi 24 hodin a případně filety obraťte. Pokud nemáte tolik času, nechte rybu marinovat alespoň půl hodiny.