Menu

Barvy na talíři

Tatarák z červené řepy a křenu s nakládaným sivenem

Home » Inspirace » Barvy na talíři - 07.2018

S tatarákem z řepy doplněným sivenem se blýsknete na každé párty. Přitom je nanejvýš jednoduchý a zároveň vypadá jako od profíka.

Doba přípravy: 15 minut (bez marinování)

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 1/2 vařené červené řepy
  • 600 g marinovaného sivena bez kůže
  • 3 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
  • 1 svazek máty
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • špetku drceného kmínu

Na ozdobu:

  • čerstvou řeřichu
  • ředkvičky

Příprava:

  1. Červenou řepu nastrouhejte a důkladně z ní vymačkejte šťávu. Přidejte k ní najemno nasekanou mátu a křen.

  2. Tvaroh a jogurt vymíchejte dohladka, smíchejte se všemi zbylými surovinami (kromě ryby), ochuťte a nechte odpočívat v lednici. Sivena nasekejte najemno.

  3. Do servírovacího kolečka nandejte nejprve tatarák z červené řepy a na něj vložte sivena.

  4. Nakonec nasekejte ředkvičky nadrobno a posypte jimi a řeřichou sivena.

 

Jak marinovat rybu: Rybí filety (600 g) s kůží vložte do vysoké zapékací mísy. V menší misce promíchejte kůru z citronu a pomeranče, 1 větší svazek nahrubo nasekaného kopru, nasekaný citronový tymián (množství podle chuti) a 2 lžičky růžového pepře. Tuto směs nasypte na rybu, dobře zapracujte, přikryjte potravinovou folií a zatižte. Nechte marinovat asi 24 hodin a případně filety obraťte. Pokud nemáte tolik času, nechte rybu marinovat alespoň půl hodiny.

Nahoru
OKDalší informace