Menu

Špaldové vafle s malinami

Začněte den s chutí!

Home » Inspirace » Špaldové vafle s malinami - 12.2017

Když je venku zima a nevlídně, stává se snídaně důležitou součástí víkendového dopoledního programu. Pozvěte své přátele na pohodový brunch. A vyzkoušejte tuhle sladkou dobrotu!

Doba přípravy: 35 minut

Na 4 vafle potřebujeme:

waffeln mit himbeeren
  • 250 g špaldové mouky
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • 4 sáčky vanilkového cukru
  • 200 g jablečného pyré
  • 120 g kokosového oleje (plus trošku na potření vaflovače)
  • 4 vejce
  • 1/4 lžičky soli
  • trochu moučkového cukru na posypání
  • 400 ml vychlazené smetany ke šlehání
  • 150 g malin (mohou být mražené)

Příprava:

  1. Maliny necháme rozmrznout. Vaflovač vytřeme trochou kokosového oleje a necháme rozehřát.
  2. Smícháme špaldovou mouku, prášek do pečiva, 2 sáčky vanilkového cukru, jablečné pyré, rozpuštěný kokosový olej, vejce a sůl. Vypracujeme hladké těsto. Vléváme do vaflovače a opékáme dozlatova, dokud se vafle nezačne lehce oddělovat od jeho ploténky. Hotové vafle vložíme do lehce vyhřáté trouby a uchováváme teplé.
  3. Připravíme si malinovou šlehačku. Smetanu ke šlehání smícháme s dvěma sáčky vanilkového cukru a ušleháme dotuha. Maliny rozmačkáme a vmícháme do šlehačky.
  4. Vafle posypeme moučkovým cukrem a podáváme s malinovou šlehačku.
Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK