Menu

Veganské soba nudle

Ochutnejte soba nudle se seznamem, brokolicí a červeným zelím

Home » Inspirace » Veganské soba nudle - 09.2018

Japonsko se potkalo s Českem. Veganské soba nudle se sezamem, brokolicí a červeným zelím překročily hranice jednotlivých zemí a spojují labužníky po celém světě.

Doba přípravy: 1 hodina

Pro 2 osoby budete potřebovat:

  • 1 menší pórek
  • 350 g mrkve
  • 4 hnědé žampiony
  • 200 g brokolice
  • 1/2 lusku červené papriky
  • lžíci dmBio kokosového oleje
  • 80 g soba nudlí

Na kari omáčku:

Na ozdobu:

  • 1/8 hlávky červeného zelí
  • asi lžíci černého a světlého sezamu
  • hrst čerstvě nasekané petrželky
  • dmBio sezamová semínka

Příprava:

  1. Jarní cibulku očistěte a nakrájejte na kolečka. Ve větším hrnci rozehřejte olej a cibulku na něm poduste. Poté přidejte zázvor, kari pastu, Sambal Oelek, koriandr, kurkumu a sójovou omáčku a dobře promíchejte. Přilijte kokosové mléko a vývar a nechte povařit 10 minut.

  2. Pórek důkladně omyjte a nakrájejte na kolečka. Mrkve oloupejte, houby očistěte a oboje nakrájejte na tenké plátky. Brokolici omyje a rozdělte na růžičky. Papriku omyjte, vyjměte jadřinec a lusk nakrájejte na kostičky. Ve větším hrnci rozpalte olej, poduste na něm pórek a poté přidejte všechnu zbylou zeleninu a žampiony. Přikryjte pokličkou a nechte dusit do změknutí na skus. Mezitím uvařte podle návodu nudle a nakonec je důkladně promíchejte se zeleninovou směsí. Všechno rozdělte do misek a zalijte množstvím omáčky podle chuti.

  3. Na ozdobu pokrájejte zelí na proužky a spolu se sezamem a petrželí položte navrch pokrmu.

Nahoru
OKDalší informace