Skořicová jablíčka s čokoládou
Žádná jiná vůně nepřipomíná Vánoce tolik, jako právě skořice. Toto aromatické koření neodmyslitelně patří k vánočnímu pečení. Velké oblibě se skořice těší i ve Skandinávii, kde se často kombinuje s chutí šťavnatých jablek, podobně jako v tomto jednoduchém dezertu.
Doba přípravy: 20 minut
Pro 4 osoby potřebujeme:
- 3 lžíce kokosového oleje
- 100 ml jablečné šťávy
- 100 g hořké čokolády
- 8 špaldových sušenek typu spekulatius
- 4 středně velká kyselejší jablka
- 1 lžičku skořice
- 4 kopečky vanilkové zmrzliny
Příprava:
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- V kastrůlku rozehřejeme kokosový olej, přidáme jablka, skořici a jablečnou šťávu a necháme asi 10 minut při nízké teplotě povařit.
- Hořkou čokoládu nahrubo nasekáme a rozdělíme ji do menších skleniček.
- Čokoládu přelijeme horkou jablečnou směsí, aby se lehce rozpustila.
- Navrch ozdobíme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme se sušenkami spekulatius.