Active Beauty
Skořicová jablíčka s čokoládou

Skořicová jablíčka s čokoládou

Žádná jiná vůně nepřipomíná Vánoce tolik, jako právě skořice. Toto aromatické koření neodmyslitelně patří k vánočnímu pečení. Velké oblibě se skořice těší i ve Skandinávii, kde se často kombinuje s chutí šťavnatých jablek, podobně jako v tomto jednoduchém dezertu.

Doba přípravy: 20 minut

Pro 4 osoby potřebujeme:

  • 3 lžíce kokosového oleje
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 100 g hořké čokolády
  • 8 špaldových sušenek typu spekulatius
  • 4 středně velká kyselejší jablka
  • 1 lžičku skořice
  • 4 kopečky vanilkové zmrzliny

Příprava:

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky.
  2. V kastrůlku rozehřejeme kokosový olej, přidáme jablka, skořici a jablečnou šťávu a necháme asi 10 minut při nízké teplotě povařit.
  3. Hořkou čokoládu nahrubo nasekáme a rozdělíme ji do menších skleniček.
  4. Čokoládu přelijeme horkou jablečnou směsí, aby se lehce rozpustila.
  5. Navrch ozdobíme kopečkem vanilkové zmrzliny a podáváme se sušenkami spekulatius.