Menu

Rybí cop na talíři

Pečený cop z candáta a sivena

Home » Inspirace » Rybí cop na talíři - 07.2018

Siven a candát mají  vcelku pevné maso, které proto zvládnete jednoduše zaplést, aniž byste je poničili. Zapleťte jednotlivé filety do copu, upečte jej a popleťte s touto originálně vypadající a chuťově excelentní pochoutkou hlavu všem svým strávníkům.

Doba přípravy: 20 minut

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 4 stejně velké filety candáta s kůží
  • 2 stejně velké filety sivena s kůží
  • 1-2 snítky rozmarýnu
  • kůru z 1 citronu a 1 pomeranče
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Příprava:

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C a nasekejte rozmarýn.

  2. Všechny filety podélně rozpulte. Na 1 porci počítejte 1,5 filetu, takže 2 proužky candáta a 1 proužek sivena.

  3. Tyto tři proužky položte k sobě a zapleťte jako klasický cop. Stejně tak zapleťte i zbylé filety, aby vám vznikly čtyři porce.

  4. Copy osolte, opepřete a posypte nasekaným rozmarýnem a kůrou z citronu a pomeranče.

  5. Položte je na pečicí papír, pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut.

Obměna:

Rybí filety můžete také ochutit různým exotickým kořením dle vlastní chuti, které smíchejte s olivovým olejem.

Náš tip: Krásných copů se vám podaří docílit, pokud si připravíte stejně dlouhé proužky ryby. Jako přílohu doporučujeme zeleninu, bulgur nebo nudle.

Nahoru
OKDalší informace