Menu

Pizza Bianca

Poklad italské kuchyně s chutí a vůní dovolené.

Home » Inspirace » Pizza Bianca - 05.2017

Tahle pizza se připravuje netradičně bez rajčatového základu. Přesto její harmonické chuti vůbec nic nechybí.

Na 4 porce potřebujeme: 

  • 800 g těsta na pizzu
  • 100 g rukoly
  • 4 lžíce olivového oleje
  • několik kapek krémového balzamikového octa na pokapání
  • špetku mořské soli a pepře
  • 200 g sušené šunky prosciutto
  • 400 g italského sýru burrata, případně mozzarelly

Na těsto na pizzu:

  • 300 ml vlažné vody
  • 500 g pšeničné mouky
  • 25 g čerstvého droždí
  • 1 špetku cukru
  • 1 lžičku mořské soli

Příprava:

  1. Nejprve si připravíme těsto na pizzu. V misce smícháme mouku s vodou. Přidáme droždí, cukr a sůl a 10 minut propracováváme těsto ručně nebo v kuchyňském robotu. Vložíme ho do mísy, zabalíme do potravinářské folie a necháme 1 – 2 hodiny odležet. Poté z těsta vytvoříme 4 bochánky, které přikryjeme utěrkou a necháme ještě asi 45 minut kynout.
  2. Troubu předehřejeme na 250 °C. Každý bochánek těsta rozválíme válečkem na tenkou placku, kterou položíme na plech s pečicím papírem. Pizzu bez obložení pečeme 8 – 15 minut, dokud okraje mírně nezhnědnou.
  3. V misce smícháme rukolu, olivový olej, balzamikový ocet, sůl a pepř. Necháme chvíli marinovat.
  4. Horkou pizzu ihned po upečení poklademe plátky šunky, kousky sýra, marinovanou rukolou a zakápneme krémovým balzamikem.

Tip: Čím déle těsto kyne, tím bude pizza chutnější. Další podmínkou zdařilého výsledku je co nejvyšší teplota při pečení.

Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK