Active Beauty
Zelené gazpacho

Zelené gazpacho

Nechte se okouzlit přívalem svěžích barev a chutí! Vyzkoušjete zelenou variaci na studenou španělskou polévku. Rychlý, snadný a lahodný recept.

Na 4 porce potřebujeme:
Gazpacho

  • 1 velkou salátovou okurku
  • 6 malých až středně velkých žlutých rajčat
  • 2 jarní cibulky
  • 1 stroužek česneku
  • hrst koriandru
  • 60 ml balzamikového octa
  • 60 ml olivového oleje + trochu na pokapání
  • 80 g slunečnicových semínek
  • 1/2 zelené chilli papričky
  • mořskou sůl
  • čerstvě namletý černý pepř
  • 1 lžičku medu nebo třtinového cukru

Příprava:

  1. Omytou salátovou okurku pokrájíme na kostičky a hrstku si ponecháme stranou na ozdobu. Rajčátka nakrájíme na čtvrtky, jarní cibulku očistíme a česnek oloupeme.
  2. Okurku, rajčata, jarní cibulku, česnek, koriandr, ocet, olej, slunečnicová semínka a chilli společně najemno rozmixujeme. Osolíme a opepříme. Podle chuti přidáme med nebo cukr. Minimálně 30 minut necháme vychladit v ledničce.
  3. Před podáváním polévku ozdobíme zbývajícími kousky okurky a zakápneme olivovým olejem.

Tip: Místo žlutých rajčat můžete použít i ta červená. Polévka pak ale samozřejmě nebude mít tak svěží zelenou barvu. Při přípravě veganského jídla vynechte med.