Zázvorové cookies
Zázvor posiluje imunitní systém, vnitřně zahřívá tělo a zapracovaný do lahodných sušenek chutná výjimečně dobře. Více důvodů, proč zkusit zázvorové sušenky opravdu nepotřebujete.
Doba přípravy: 45 minut
Na cca 40 sušenek budete potřebovat:
- špaldovou mouku, 250 g
- třtinový cukr, 80 g
- jablečné pyré, 50 g
- zázvorové kandované kousky, 50 g
- hořkou čokoládu, 50 g
- bílou čokoládu, 50 g
- kokosový olej, 120 g
- 1 citron v biokvalitě
- 1 lžičku mletého zázvoru
- ¾ lžičky soli
Příprava:
- Troubu předehřejte na 180 °C. Kokosový olej nechte rozpustit, zázvor a obě čokolády nahrubo nasekejte (každé zvlášť). Nastrouhejte si kůru z 1 citronu.
- V míse promíchejte špaldovou mouku, třtinový cukr, citronovou kůru, sůl, mletý zázvor, kokosový olej, jablečné pyré a nasekaný zázvor.
- Plech vyložte pečicím papírem. Vždy si naberte na lžíci trochu těsta a v ruce ho vyválejte do kuličky, kterou položte na papír a jemně rozmáčkněte. Sušenky pečte 8-10 minut, dokud lehce nezhnědnou. Poté nechte vychladnout.
- Obě čokolády rozpusťte odděleně ve vodní lázni. Následně oběma čokoládami ozdobte sušenky podle vlastní fantazie a chutě.