Menu

Špagety s garnáty a cuketou

Chuť dovolené v každém soustu

Home » Inspirace » Špagety s garnáty a cuketou - 06.2018

Itálie, mořské plody a těstoviny patří neodlučitelně k sobě. Vychutnejte si ten fantastický pocit, když si tuto skvělou kombinaci připravíte doma.

Doba přípravy: 20 min a 15 minut na provaření

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 400 g dmBio špaget
  • 350 g garnátů v biokvalitě
  • 400 g cukety
  • 1 cibuli
  • 1 svazek bazalky
  • 3 lžíce dmBio olivového oleje
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 200 ml dmBio zeleninového vývaru
  • 200 ml rýžové alternativy smetany
  • 3–4 lžíce dmBio citronové šťávy
  • čerstvě namletý muškátový oříšek
  • čerstvě namletý pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Špagety uvařte podle návodu. Mezitím omyjte garnáty studenou vodou a osušte papírovou utěrkou. Cuketu opláchněte a rozkrájejte na kostičky. Cibuli oloupejte a nadrobno nakrájejte. Opláchnutou bazalku nasekejte a pár lístečků si nechte stranou na ozdobu.

  2. Ve větší pánvi rozehřejte olej a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte garnáty a opékejte zhruba 1 minutu. Vložte cuketu a opět opékejte další minutu. Ochuťte solí a pepřem.

  3. Podlijte vínem, vývarem, alternativou smetany a citronovou šťávou. Nechte tekutinu redukovat a v mezičase slijte a nechte okapat špagety, které poté přidejte do omáčky a nechte vařit ještě zhruba 1 minutu. Nakonec vsypte bazalku a dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

  4. Špagety s garnáty a cuketou naservírujte na talíř a posypte lístky bazalky.

Náš tip: Cuketové květy tvoří skvělou dekoraci, ale můžete je také konzumovat. Klidně hned syrové. Anebo je naplňte ricottou a bylinkami, krátce opečte a rozprostřete po obvodu talíře.

Neváhejte a nakupte si suroviny ihned:

Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK