Pečený rybí cop
Siven a candát mají vcelku pevné maso, které proto zvládnete jednoduše zaplést, aniž byste je poničili. Zapleťte jednotlivé filety do copu, upečte jej a popleťte s touto originálně vypadající a chuťově excelentní pochoutkou hlavu všem svým strávníkům.
Doba přípravy: 20 minut
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 4 stejně velké filety candáta s kůží
- 2 stejně velké filety sivena s kůží
- 1-2 snítky rozmarýnu
- kůru z 1 citronu a 1 pomeranče
- sůl
- pepř
- olivový olej
Příprava:
-
Rozehřejte troubu na 180 °C a nasekejte rozmarýn.
-
Všechny filety podélně rozpulte. Na 1 porci počítejte 1,5 filetu, takže 2 proužky candáta a 1 proužek sivena.
-
Tyto tři proužky položte k sobě a zapleťte jako klasický cop. Stejně tak zapleťte i zbylé filety, aby vám vznikly čtyři porce.
-
Copy osolte, opepřete a posypte nasekaným rozmarýnem a kůrou z citronu a pomeranče.
-
Položte je na pečicí papír, pokapejte olivovým olejem a pečte 15 minut.
Obměna:
Rybí filety můžete také ochutit různým exotickým kořením dle vlastní chuti, které smíchejte s olivovým olejem.
Náš tip: Krásných copů se vám podaří docílit, pokud si připravíte stejně dlouhé proužky ryby. Jako přílohu doporučujeme zeleninu, bulgur nebo nudle.