Menu

Ovocné recepty: Pečení s jablky a hruškami

Z jablek a hrušek nemusíte vyrábět pouze štrůdl

Home » Inspirace » Ovocné recepty: Pečení s jablky a hruškami - 10.2019

Oříšková granola se sušeným jablkem

 

Na 1 plech budete potřebovat:

Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C.
  2. V misce promíchejte rozpuštěný kokosový olej, med a pomerančovou šťávu. Přidejte skořici. V druhé misce smíchejte ovesné vločky, sezam, kokosové plátky a oříšky.
  3. Suroviny z obou misek důkladně promíchejte dohromady. Směs rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a opékejte do zlatohněda asi 20 – 25 minut. Každých 10 minut müsli promíchejte a zkontrolujte.
  4. Sušená jablka nakrájejte na malé kousky. Granolu vyjměte z trouby a po vychladnutí smíchejte s jablky.

Hruškovo čekanková pizza

 

Pro 2 osoby budete potřebovat:

Na těsto:

Na oblohu:

  • 2 malé čekanky
  • 1 hrušku
  • šťávu z 1/2 citronu
  • 2 větvičky rozmarýnu
  • 150 g čerstvého kozího sýru
  • 2 lžičky medu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Příprava:

  1. Čerstvé droždí smíchejte s vlažným podmáslím a smíchejte s moukami. Potom přidejte rozpuštěné máslo, cukr a sůl a zpracujte do hladkého těsta. To nechte 45 minut kynout.
  2. Troubu předehřejte na 230 °C. Hrušky nakrájejte na plátky. Čekanky omyjte, rozpulte, odstraňte košťály a oddělte jednotlivé listy. Plátky hrušky a listy čekanky pokapejte citronovou šťávou. Rozmarýn nasekejte.
  3. Těsto rozválejte a rozetřete na něj kozí sýr. Na něj položte čekanky a hrušky, pokapejte je olivovým olejem a medem, osolte a opepřete. Nakonec posypejte rozmarýnem a pečte v nejnižší poloze 20 – 25 minut.

Hruškový bochník s kokosovým krémem a karamelizovanými hruškami

 

Do 1 hranaté formy budete potřebovat:

  • 2 hrušky
  • 115 g kokosového oleje
  • 140 g javorového sirupu
  • 2 velká vejce
  • 180 g pohankové mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 špetku soli
  • 125 g jogurtu
  • olej na vymazání formy

Na karamelizované hrušky:

  • 6 hrušek
  • 50 g cukru
  • šťávu z jednoho citronu
  • 3–4 lžíce javorového sirupu

Na kokosový krém:

Příprava:

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Kokosový olej smíchejte s javorovým sirupem a postupně přidávejte vejce. Mouku promíchejte s práškem do pečiva, solí a mandlemi.
  2. Rozpůlené hrušky bez jádřince nakrájejte na kousky 1×1 cm. Moukovou směs smíchejte s vaječnou směsí, přidejte hrušky a jogurt.
  3. Pečicí formu vymažte kokosovým olejem a nalijte do ní těsto. Pečte 45-55 minut.
  4. V pánvi zkaramelizujte cukr. Oloupané půlky hrušek s odstraněným jádřincem obalte v karamelu. Přidejte citronovou šťávu a javorový sirup a hrušky za neustálého míchání 5 minut vařte.
  5. Kokosový jogurt smíchejte s tuhým kokosovým mlékem. Kokosový krém rozetřete na upečený bochník a ozdobte hruškami.
Nahoru
OKDalší informace