Mrkvovo-čočkové pyré
Mrkvovo-čočkové pyré opravdu nepotřebuje srovnávat s bramborovou kaší. Tato pochoutka s asijským nádechem si zaslouží své plnohodnotné místo na stole.
Doba přípravy: 20 minut
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 50 g červené čočky
- 100 ml kokosového mléka
- 75 ml sójové alternativy smetany
- 300 g mrkve
- 2 lžičky kari
- pepř
- sůl
Příprava:
-
Mrkve oloupeme, nakrájíme na 2 cm silná kolečka a přivedeme v osolené vodě k varu.
-
Přidáme čočku a společně vaříme pod pokličkou na středním plamenu 15 minut.
-
V druhém hrnci přivedeme k varu kokosové mléko a sójovou alternativu smetany. Mrkev a čočku scedíme, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme na hladké pyré. Nakonec postupně vmícháme ke druhé směsi. Pyré dochutíme solí, pepřem, kari a naplníme do skleniček
Pyré chutná výborně jako čistě veganské hlavní jídlo, ale představuje také vítanou změnu a alternativu běžných příloh. Neváhejte a nakupte si potřebné suroviny.