Active Beauty
Mrkvovo-čočkové pyré

Mrkvovo-čočkové pyré

Mrkvovo-čočkové pyré opravdu nepotřebuje srovnávat s bramborovou kaší. Tato pochoutka s asijským nádechem si zaslouží své plnohodnotné místo na stole.

Doba přípravy: 20 minut

Pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 50 g červené čočky
  • 100 ml kokosového mléka
  • 75 ml sójové alternativy smetany
  • 300 g mrkve
  • 2 lžičky kari
  • pepř
  • sůl

Příprava:

  1. Mrkve oloupeme, nakrájíme na 2 cm silná kolečka a přivedeme v osolené vodě k varu.

  2. Přidáme čočku a společně vaříme pod pokličkou na středním plamenu 15 minut.

  3. V druhém hrnci přivedeme k varu kokosové mléko a sójovou alternativu smetany. Mrkev a čočku scedíme, necháme trochu zchladnout a rozmixujeme na hladké pyré. Nakonec postupně vmícháme ke druhé směsi. Pyré dochutíme solí, pepřem, kari a naplníme do skleniček

Pyré chutná výborně jako čistě veganské hlavní jídlo, ale představuje také vítanou změnu a alternativu běžných příloh. Neváhejte a nakupte si potřebné suroviny.