Menu

Koláč ve sklenici

Upečte si sladké potěšení

Home » Inspirace » Koláč ve sklenici - 05.2018

Koláč ve sklenici jednoduše sbalíte s sebou na výlet i do práce, ale také představuje neotřelou variantu klasického koláče na plechu. Náš tip: Sklenici dobře uzavřete, nebo si na koláči smlsnete ještě před odchodem.

Doba přípravy: 1 hodina

Pro 4 sklenice budeme potřebovat:

Příprava:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Čtyři teplovzdorné sklenice vymažeme olejem a vysypeme moukou.

  3. Kokosový olej vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme všechna vejce. Přimícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, kokosové chipsy, mandlový nápoj a jablečný ocet.

  4. Jahody (nebo jiné ovoce) nakrájíme na kousky a rozdělíme na dno sklenic. Poté do nich rozdělíme těsto tak, aby sklenice byly do poloviny plné, a pečeme 30 – 35 minut. Pokud si nejste jistí, zda je koláč opravdu pečený, zkuste do něj zapíchnout špejli. Pokud ji vytáhnete bez nalepeného těsta, je koláč hotový.

 

Nahoru
OKDalší informace