Menu

Koláč ve sklenici

Upečte si sladké potěšení

Home » Inspirace » Koláč ve sklenici - 05.2018

Koláč ve sklenici jednoduše sbalíte s sebou na výlet i do práce, ale také představuje neotřelou variantu klasického koláče na plechu. Náš tip: Sklenici dobře uzavřete, nebo si na koláči smlsnete ještě před odchodem.

Doba přípravy: 1 hodina

Pro 4 sklenice budeme potřebovat:

Příprava:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  2. Čtyři teplovzdorné sklenice vymažeme olejem a vysypeme moukou.

  3. Kokosový olej vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme všechna vejce. Přimícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, kokosové chipsy, mandlový nápoj a jablečný ocet.

  4. Jahody (nebo jiné ovoce) nakrájíme na kousky a rozdělíme na dno sklenic. Poté do nich rozdělíme těsto tak, aby sklenice byly do poloviny plné, a pečeme 30 – 35 minut. Pokud si nejste jistí, zda je koláč opravdu pečený, zkuste do něj zapíchnout špejli. Pokud ji vytáhnete bez nalepeného těsta, je koláč hotový.

 

Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK