Koláč ve sklenici
Koláč ve sklenici jednoduše sbalíte s sebou na výlet i do práce, ale také představuje neotřelou variantu klasického koláče na plechu. Náš tip: Sklenici dobře uzavřete, nebo si na koláči smlsnete ještě před odchodem.
Doba přípravy: 1 hodina
Pro 4 sklenice budeme potřebovat:
- 120 g dmBio kokosového oleje (pokojové teploty)
- 90 g dmBio třtinového cukru
- 2 vejce
- 200 g dmBio pšeničné mouky, typ 1050
- 2 lžičky dmBio prášku do pečiva
- špetku soli
- 50 g dmBio kokosových chipsů
- 150 ml dmBio mandlového nápoje
- 1 lžíci dmBio jablečného octa
- 150 g jahod, plus 8 jahod na ozdobení, nebo jiné sezónní ovoce
Příprava:
-
Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
Čtyři teplovzdorné sklenice vymažeme olejem a vysypeme moukou.
-
Kokosový olej vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme všechna vejce. Přimícháme mouku, prášek do pečiva, sůl, kokosové chipsy, mandlový nápoj a jablečný ocet.
-
Jahody (nebo jiné ovoce) nakrájíme na kousky a rozdělíme na dno sklenic. Poté do nich rozdělíme těsto tak, aby sklenice byly do poloviny plné, a pečeme 30 – 35 minut. Pokud si nejste jistí, zda je koláč opravdu pečený, zkuste do něj zapíchnout špejli. Pokud ji vytáhnete bez nalepeného těsta, je koláč hotový.