Menu

Jahodový crumble

To nejlepší nejen pro maminku!

Home » Inspirace » Recepty » Jahodový crumble - 04.2018

Květina ženu jistě nikdy neurazí. Ale co pro tentokrát zkusit něco nového a udělat své mamince radost vlastnoručně vyrobenou dobrotou?

Doba přípravy: 45 minut

Na 6 menších formiček potřebujeme:

  • 600 g jahod
  • 2 lžíce dmBio citronové šťávy
  • 2 lžíce dmBio javorového sirupu stupně A
  • špetku soli
  • čerstvě namletý černý pepř

Na crumble:

  • 100 g jemně namletých ovesných vloček
  • 50 g dmBio strouhaného kokosu
  • 80 g rozpuštěného dmBio kokosového oleje, plus malé množství na vytření formiček
  • 2 lžíce dmBio javorového sirupu stupně A
  • špetku soli

Příprava:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Opláchneme jahody, odstraníme stopky a podle velikosti jahody rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Poté k nim přidáme citronovou šťávu, javorový sirup, sůl a pepř.
  3. Všechny suroviny na crumble promícháme v misce.
  4. Šest malých formiček vymažeme kokosovým olejem, rozdělíme do nich náplň a nahoru crumble.
  5. Pečeme zhruba 25 minut. Pokud je před koncem doby pečení povrch ještě světlý, můžeme zapnout ventilátor a péct ještě zhruba 3 až 5 minut, dokud povrch nezezlátne.

Neváhejte a následující přísady nakupte v té nejlepší kvalitě online na dm.cz:

Nahoru
OKDalší informace