Jahodový crumble
Květina ženu jistě nikdy neurazí. Ale co pro tentokrát zkusit něco nového a udělat své mamince radost vlastnoručně vyrobenou dobrotou?
Doba přípravy: 45 minut
Na 6 menších formiček potřebujeme:
- 600 g jahod
- 2 lžíce dmBio citronové šťávy
- 2 lžíce dmBio javorového sirupu stupně A
- špetku soli
- čerstvě namletý černý pepř
Na crumble:
- 100 g jemně namletých ovesných vloček
- 50 g strouhaného kokosu
- 80 g rozpuštěného dmBio kokosového oleje, plus malé množství na vytření formiček
- 2 lžíce dmBio javorového sirupu stupně A
- špetku soli
Příprava:
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Opláchneme jahody, odstraníme stopky a podle velikosti jahody rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Poté k nim přidáme citronovou šťávu, javorový sirup, sůl a pepř.
- Všechny suroviny na crumble promícháme v misce.
- Šest malých formiček vymažeme kokosovým olejem, rozdělíme do nich náplň a nahoru crumble.
- Pečeme zhruba 25 minut. Pokud je před koncem doby pečení povrch ještě světlý, můžeme zapnout ventilátor a péct ještě zhruba 3 až 5 minut, dokud povrch nezezlátne.