Active Beauty
Zmrzlina z jablka a bazalky

Zmrzlina z jablka a bazalky

Čokoládovou nebo vanilkovou zmrzlinu zvládne každý. Ale originální verzí s osvěžujícím jablkem a bazalkou jednoznačně zabodujete. Radíme vám udělat si jí rovnou více do zásoby, protože kdo ji ochutná, bude chtít přídavek.

Doba přípravy: 5 minut a alespoň 4 hodiny na ztuhnutí

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 150 ml jablečné šťávy
  • 1 sáček vanilkového cukru Bourbon
  • 100 ml ovesné alternativy smetany
  • 350 g kyselejšího jablka
  • 3 lžíce pistácií
  • 130 g třtinového cukru
  • 100 g ricotty
  • 1 citron
  • 1 svazek bazalky

Příprava:

  1. Jablko nakrájejte na malé kousky a 2 – 3 minuty povařte s jablečnou šťávou. Poté nechte vychladnout.

  2. Z citronu vymačkejte šťávu, lístky bazalky opláchněte a obojí přidejte spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi pistácií k jablku. Poté vše rozmixujte na hladké pyré.

  3. Nakonec do směsi vmíchejte ricottu, ovesnou alternativu smetany a zbylé pistácie. Rozdělte do malých mističek a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v mrazáku. Během tuhnutí občas promíchejte.

Náš tip: Bazalka se skvěle vyjímá jako ozdoba, ale zároveň vám osvěží dech! Místo klasického kornoutu naservírujte zmrzlinu do misky a přidejte pár plátků kyselejšího jablka, které podtrhnou neobvykle osvěžující chuť zmrzliny.