Zmrzlina z jablka a bazalky
Čokoládovou nebo vanilkovou zmrzlinu zvládne každý. Ale originální verzí s osvěžujícím jablkem a bazalkou jednoznačně zabodujete. Radíme vám udělat si jí rovnou více do zásoby, protože kdo ji ochutná, bude chtít přídavek.
Doba přípravy: 5 minut a alespoň 4 hodiny na ztuhnutí
Pro 4 osoby budete potřebovat:
- 150 ml jablečné šťávy
- 1 sáček vanilkového cukru Bourbon
- 100 ml ovesné alternativy smetany
- 350 g kyselejšího jablka
- 3 lžíce pistácií
- 130 g třtinového cukru
- 100 g ricotty
- 1 citron
- 1 svazek bazalky
Příprava:
-
Jablko nakrájejte na malé kousky a 2 – 3 minuty povařte s jablečnou šťávou. Poté nechte vychladnout.
-
Z citronu vymačkejte šťávu, lístky bazalky opláchněte a obojí přidejte spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi pistácií k jablku. Poté vše rozmixujte na hladké pyré.
-
Nakonec do směsi vmíchejte ricottu, ovesnou alternativu smetany a zbylé pistácie. Rozdělte do malých mističek a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v mrazáku. Během tuhnutí občas promíchejte.
Náš tip: Bazalka se skvěle vyjímá jako ozdoba, ale zároveň vám osvěží dech! Místo klasického kornoutu naservírujte zmrzlinu do misky a přidejte pár plátků kyselejšího jablka, které podtrhnou neobvykle osvěžující chuť zmrzliny.