Menu

Zmrzlina z jablka a bazalky

Zdravé osvěžení

Home » Inspirace » Zmrzlina z jablka a bazalky - 06.2018

Čokoládovou nebo vanilkovou zmrzlinu zvládne každý. Ale originální verzí s osvěžujícím jablkem a bazalkou jednoznačně zabodujete. Radíme vám udělat si jí rovnou více do zásoby, protože kdo ji ochutná, bude chtít přídavek.

Doba přípravy: 5 minut a alespoň 4 hodiny na ztuhnutí

Pro 4 osoby budete potřebovat:

Příprava:

  1. Jablko nakrájejte na malé kousky a 2 – 3 minuty povařte s jablečnou šťávou. Poté nechte vychladnout.

  2. Z citronu vymačkejte šťávu, lístky bazalky opláchněte a obojí přidejte spolu s cukrem, vanilkovým cukrem a 2 lžícemi pistácií k jablku. Poté vše rozmixujte na hladké pyré.

  3. Nakonec do směsi vmíchejte ricottu, ovesnou alternativu smetany a zbylé pistácie. Rozdělte do malých mističek a nechte alespoň 4 hodiny ztuhnout v mrazáku. Během tuhnutí občas promíchejte.

Náš tip: Bazalka se skvěle vyjímá jako ozdoba, ale zároveň vám osvěží dech! Místo klasického kornoutu naservírujte zmrzlinu do misky a přidejte pár plátků kyselejšího jablka, které podtrhnou neobvykle osvěžující chuť zmrzliny.

Nahoru
Pro optimální zobrazení webové stránky používáme cookies. Tyto soubory můžete ve svém prohlížeči kdykoli deaktivovat.OK