Menu

Cukr v kosmetice

Navlékněte si sladký obleček

Home » Krása » Cukr v kosmetice - 09.2018

Jíst bychom ho měli jen pomálu, avšak cukr si k nám našel novou cestičku a své pole působnosti. V kosmetice má totiž jednoznačně pozitivní účinky.

Jedni se bez něj neobejdou, pro druhé je čirým nástrojem ďábla. Ačkoliv jej vnitřně můžeme odmítnout, na vnější použití si ho nemusíme odpírat. Neboť cukr je jako beauty přísada nenahraditelný.

Krystalky cukru jsou v čisté podobě přírodního produktu obzvláště jemné, dobře stravitelné a kromě toho ještě plně biologicky odbouratelné. A právě krystalická podoba našla své místo ve stylingových přípravcích. Žádný div, že se cukrové spreje během pár let staly seriózním a srovnatelným konkurentem stylingových sprejů se solí. Na rozdíl od soli mají krystalky cukru vcelku kulatý tvar bez ostrých hran. Postupně také nahrazují v peelinzích a dalších produktech pro péči o tělo, vlasy nebo rty tolik diskutované mikročástice a slouží místo nich povětšinou k odstranění odumřelých buněk kůže.

Cukerné tenzidy, které se získávají ze směsi surovin z cukrové třtiny, cukrové řepy a kokosového oleje, najdeme stále častěji jako přísadu v krémech, sprchových gelech a pleťových čisticích produktech. A v nich obsažená kyselina ovocná se zase prosadila jako přísada krémů bojujících proti stárnutí pokožky. Tak se nebojte a vsaďte na něj taky!

Tip: Smíchejte lžíci cukru s jednou dávkou šamponu a jedenkrát týdně vmasírujte do pokožky hlavy. Na stejném principu si vytvořte i tělový peeling.

Recept: Růžovo-cukrový peeling

V obchodě vás žádný cukrový peeling nezaujal? Nevadí, vyrobte si ho sami! S naším růžovo-cukrovým peelingem dosáhnete heboučké pokožky díky výhradně přírodním surovinám. Stačí, když smícháte 250 g cukru 30 lžícemi kokosového oleje, přisypete nasekané růžové lístky a zakápnete růžovým olejem (množství podle požadované intenzity). Tuto směs naneste krouživými pohyby na vlhkou pokožku a poté důkladně opláchněte.

P.S.: Vždy si připravte ideálně čerstvý peeling, ale pokud vám přece jen zbyde, uchovejte jej ve vzduchotěsné nádobě a zdělejte do dvou až čtyř týdnů.

Nahoru
OKDalší informace